A csörögefánk tésztájához a lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a cukrot és a sót, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a rumot, a citromlevet és annyi tejfölt, hogy közepes keménységű tésztát kapjuk. Összegyúrjuk, és hideg helyen 10 percig pihentetjük.
A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és egy derelyevágó (vagy kés) segítségével rombuszokra vágjuk. Mindegyik rombusz közepén hosszanti bevágást ejtünk, majd a tészta egyik csücskét áthúzzuk a vágáson, így megkapjuk a csöröge/forgács formát.
Lábasban felmelegítjük az olajat. Ha elég forró, kis adagokban kisütjük benne a fánkokat, majd papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A TEJFÖLÖS CSÖRÖGEFÁNK:
Megjegyzés
Egy kis darab tésztával ellenőrizhetjük az olaj hőfokát. Akkor jó, ha a tésztadarab elkezd sülni, de nem ég meg hirtelen. Ha habzik az olaj, az azt jelzi, hogy lehűlt, így várjunk a következő adag sütésével addig, amíg újra fel nem forrósodik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.