A pásztortarhonya elkészítéséhez a hagymát és a krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk. A kolbászt tetszőleges vastagságú karikákra vágjuk.
A tarhonyát az előre felforrósított olajban megpirítjuk, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinszteljük. Levesszük a tűzről. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ízlés szerint.
Ezután mehet bele a krumpli és kolbász, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen kétszer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Időközönként keverjük meg.
Amikor a víz kezd elforrni róla, fedjük le, és alacsony hőmérsékleten pároljuk addig, amíg a tarhonya megpuhul. Nem kell, hogy teljesen száraz legyen, a krumpli és a tarhonya úgyis felszívja azt a kicsit, ami marad.
Kovászos uborkával tálalva mennyei ebéd.
Nézd meg videón, hogyan készül a pásztortarhonya
Megjegyzés
Ez az adag kb. 6 embernek elegendő mennyiség, tartalmas, laktató és nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.