A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a répákat karikákra, a többit nagyjából egyforma kockákra vágjuk. A húst akkorára kockázzuk, mint a zöldségeket.
Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a zsírt, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a felkockázott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük pirospaprikával és köménnyel, beletesszük a babérlevelet, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük. Felöntjük 3 liter langyos vízzel, beletesszük a répákat, a paradicsomot és a zellert, és közepes lángon addig főzzük, amíg megpuhul a hús. 10 perccel a főzés vége előtt beletesszük a krumplit.
A tojásból és lisztből nokedlit készítünk, majd a lobogva forró levesbe szaggatjuk. Ha a galuskák feljönnek a leves felszínére, keverünk rajta egyet, és lehúzzuk a tűzról. Tálalás előtt kb. 20 percig pihentetjük a gulyáslevest, hogy még inkább összeérjenek az ízek.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A GULYÁSLEVES SERTÉSHÚSBÓL:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.