A tojásos nokedli elkészítéséhez a lisztet összekeverjük 1 teáskanál sóval, 2 db tojással és a vízzel. Alaposan összekeverjük, majd kanállal vagy galuskaszaggató segítségével sós, lobogó vízbe szaggatjuk.
Amikor a nokedli a víz felszínére emelkedett, óvatosan kimerjük, tálba szedjük és meglocsoljuk az olajjal.
Tűzálló edényben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a felaprított hagymát, majd rátesszük a nokedlit, és átpirítjuk a hagymás alapon.
Ezután a maradék, villával felvert, ízlés szerint sózott 6 db tojást ráöntjük, és jól elkeverjük benne. Nem kell sokáig hőkezelni, hogy a tojás ne süljön túl, mert akkor nagyon száraz lesz a nokedli.
A salátát megmossuk, és féltenyérnyi darabokra tépkedjük.
A vízbe beleöntjük az ecetet, megsózzuk, ízlés szerint cukrozzuk és a salátalevelekre öntjük. Hűtőben tároljuk felhasználásig, hogy jól lehűljön.
NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A TOJÁSOS NOKEDLI ECETES SALÁTÁVAL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.