A lisztet egy nagyobb keverőtálba mérjük. Beleütünk négy tojást, hozzáadunk két evőkanálnyi olajat, egy teáskanálnyi sót. Összekeverjük, majd apránként annyi vizet adunk hozzá, amennyivel még tudunk dolgozni. Fakanállal erőteljes mozdulatokkal simára keverjük a tésztát. A forrásban lévő vízbe (amelybe sót teszünk) beleszaggatjuk a nokedlit, három-négy részletben. Amikor a nokedli feljön a víz tetejére, leszűrjük.
Egy lábasban vagy nagyobb serpenyőben két evőkanálnyi olajat felmelegítünk, a forró olajba beleöntjük a nokedlit, kissé átpirítjuk a tésztát, majd ráütjük a hat darab felvert tojást, és néhány perc alatt készre sütjük.
Az ecetes salátához a fejes salátákat négyfelé vágjuk, az öntet hozzávalóit összerázzuk egy lezárt befőttesüvegben, és tálalás előtt a salátára locsoljuk.
Nézd meg a tojásos nokedli elkészítését videón is:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.