A sertéspörkölt elkészítéséhez a hagymát kockára vágjuk és a zsíron világosbarnára pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd belerakjuk a kockára vágott húst. Jól összeforgatjuk, kicsit "pörköljük".
Ekkor beletesszük a karikára vágott paprikát, a feldarabolt paradicsomot, az erős paprikát (ha gyerek is eszik belőle, ezt kihagyhatjuk), majd felengedjük egy kevés vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, fedő alatt pároljuk, az elfőtt vizet pótoljuk.
Kb. másfél, két óra kell a sertéshúsnak, hogy megpuhuljon. Addig a hagyma, a paradicsom és a paprika sűrű szafttá fő alatta.
A nokedli elkészítéséhez egy tálba öntjük a lisztet, megsózzuk, ráütjük a tojást és összekeverjük annyi hideg vízzel, hogy szaggatható tésztát kapjunk.
A nokedlitésztát nem szabad sokáig kevergetni, éppen csak addig, amíg összeáll, mert ha sokáig kevergetjük, kemény és "szíjas" lesz a tésztánk.
A nokedlit forró vízbe szaggatjuk, és amikor feljön a víz tetejére, akkor már jó is, leszűrjük és hideg vízzel alaposan leöblítjük.
Tálalásnál elverjük pörkölt szafttal, megmelegítjük, és szedünk rá a szintén jó meleg húsból. Savanyúság vagy valamilyen saláta kell hozzá, mi nyáron tejfölös uborkasalátával, télen csemege uborkával szeretjük a legjobban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.