A vöröshagymát megtiszítjuk, felkockázzuk, és 1 evőkanál felolvasztott zsíron megdinszteljük.
Amikor már üveges, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, majd 1 perc múlva, nehogy a paprika odakapjon és megkeseredjen, mehet bele az előzőleg kb. 1x1 centis kockákra vágott sertéshús.
Összekeverjük, megsózzuk, és pár percig közepes lángon, időnként megkeverve, pároljuk. Ráöntünk kb. 1 dl forró vizet, ismét megkeverjük, és közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük.
Amikor már állagra megfelelő, fedő nélkül főzzük még pár percig, hogy a szaft jó sűrű legyen.
A pörkölthöz nokedlit szaggatunk, és azzal tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN HOGYAN KÉSZÜL A SERTÉSPÖRKÖLT NOKEDLIVEL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.