Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott paprikákat és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit, majd beleszórjuk a pirospaprikát is. Kicsit együtt „sütjük”, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.
Ezután hozzáadjuk a húst a belsőségekkel, és takarék lángon hagyjuk, hogy a levet eresszen, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Az a lényeg, hogy szép sűrű szaftja legyen a pörköltnek mire megfő. Sóval és borssal ízesítjük ízlés szerint.
Ameddig a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát és enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük. A kész pörköltet a főtt krumplival tálaljuk. Savanyúságot is adhatunk hozzá.
Megjegyzés
Nem mindenki szereti a belsőségekkel főtt pörköltet, de szerintem ettől az igazi. Természetesen kihagyható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.