A vörösboros marhapörkölt elkészítéséhez a hagymát felaprítjuk, és üvegesre pároljuk a zsíron. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst és fehéredésig pirítjuk.
Rászórjunk 1 ek. pirospaprikát, és hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a szeletelt paprikát is. Megsózzuk és nagyjából 30 percig főzzük (egyelőre hozzáadott víz nélkül).
Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a köményt, majd felöntjük egy kevés vízzel.
Sűrű kevergetés mellett másfél órát főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort és a maradék pirospaprikát. További 5 percig főzzük.
A tarhonyát egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A frissen elkészült pörköltet a főtt tarhonyával tálaljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a vörösboros marhapörkölt tarhonyával:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.