A babgulyás elkészítéséhez egy leveses fazékba rakjuk a zsírt. Felhevítjük, majd a marhahúst körbepirítjuk rajta. Ha színt kapott, kivesszük a fazékból, és a visszamaradt zsiradékra tesszük a felkockázott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkockázott paprikát is. Picit dinszteljük, majd a feldarabolt paradicsomot is beletesszük.
Ezután visszakanalazzuk az előpirított húst a fazékba, megszórjuk pirospaprikával, fűszerezzük köménnyel és babérlevéllel, beledobjuk a felszeletet fokhagymát, a felkockázott füstölt tarját, aztán újra megborsozzuk. Végül felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, nagyjából 2 órán keresztül főzzük.
Ha a hús már félig puha, hozzáadjuk az átmosott, előzőleg 24 órára beáztatott babot a zellerlevéllel együtt. Ha szükséges, újra sózzuk, borsozzuk, ha pedig úgy érezzük, akkor egy kevés vízzel is utánapótoljuk. Lefedve főzzük tovább nagyjából egy-másfél órán át.
A következő lépésben a fazékba kerül a sárga- és fehérrépa, ízlés szerint a megpucolt, felkockázott zellergumó is mehet, majd a felszeletelt füstölt kolbász. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, ízesítjük, majd további fél órán át hagyjuk főni.
Utolsó lépésben hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és addig főzzük amíg megpuhul. Az elkészült babgulyást ízlés szerint erős paprikával, és friss kenyérrel tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a magyaros babgulyás
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.