A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, felaprítjuk. A húst megmossuk, gondosan megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
Felforrósítjuk az olajat egy kuktafazékban, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, addig pirítjuk, míg a nedvesség elpárolog.
Hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát, aláöntünk kb. 1 dl vizet, majd lezárjuk a kuktát, és kis lángon majdnem puhára pároljuk a húst.
Közben a répát, a krumplit és a zellert meghámozzuk, mindet falatnyi darabokra vágjuk. Felöntjük a pörköltalapot 1,2 l vízzel. Megsózzuk, és ízesítjük egy nagy csipet őrölt köménnyel.
Végül beletesszük a levesbe a babérlevelet. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és közepes lángon addig főzzük a levest, míg a zöldségek megpuhulnak. Néhány petrezselyemlevéllel tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.