A vajat felforrósítjuk, és a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta.
A megtisztított, felkockázott burgonyát hozzáadjuk, és néhány percig együtt pároljuk. A megtisztított, apró rózsákra bontott karfiolt hozzáforgatjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A babérlevelet beletesszük, ráreszelünk kevés szerecsendiót, lefedjük, majd 5 percig pároljuk.
Az alaplével felöntjük, felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük, vagy addig, míg a karfiol meg nem puhul.
A babérlevelet eltávolítjuk, a karfiol negyedrészét félretesszük, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
A félretett karfiolrózsákat visszatesszük bele, kevés szerecsendiót ráreszelünk, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.