Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hollandi mártás recept
recept
Egyszerű
TojásTej

Hollandi mártás

25 perc
4 adag
Átlagos
2024. 04. 16.
Tápérték(1 adag)
429 kcal Energia
44.5 g Zsír
2.1 g Szénhidrát
3 g Fehérje

Elkészítés

  1. A hollandi mártás elkészítéséhez a vajat egy nyeles forralóban melegíteni kezdjük, ügyelve arra, hogy 50 foknál ne hevítsük tovább. A melegítés közben keletkező habot teaszűrő vagy kanál segítségével eltávolítjuk a tetejéről. Ha felolvadt, félretesszük.
  2. A tojássárgájákat egy nagy csipet sóval keverőtálba tesszük, és vízgőz fölött folyamatosan keverve (ügyelve, hogy ne süssük meg a tojást!), időnként akár leemelve a gőzről, sűrűsíteni kezdjük. 60-65 fokon kell tartanunk az emulziót!
  3. Ha már krémesedik, vékony sugárban beleöntjük a vajat. Közben folyamatosan keverjük, és ha már szép fényes, sűrű állagú a mártás, hozzáadjuk a Cayenne-borsot, a citromlevet és az ecetet. Folyamatosan keverjük, és körülbelül 1 perc után elkészül. (Akkor jó, ha nagyjából kétszeresére nő a térfogata, légies és könnyű az állaga.) Miután levettük a vízgőzről, utána is keverjük még, hogy ne essen szét a mártás.
  4. Frissen érdemes fogyasztani. A spárga, a Benedek-tojás elképzelhetetlen lenne nélküle, halakhoz kifejezetten ajánlott, de több mártás alapját is képezi.

Nézd meg videón, hogyan készül a hollandi mártás:

Recept értékelése

Ajánljuk még

Eggs Benedict (Benedek tojás)
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Besamelmártás
Recept
Egyszerű

Besamelmártás

15 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Sült spárga hollandi mártással
Recept
Egyszerű

Sült spárga hollandi mártással

40 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hollandi mártás alaprecept
Recept
Bonyolult

Hollandi mártás alaprecept

15 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus hollandi mártás
Recept
Mester

Klasszikus hollandi mártás

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Lovranits Miklós szerző profilképe

Lovranits Miklós

Hollandi mártás
Recept
Mester

Hollandi mártás

15 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Piknik kosár buggyantott tojással
Recept
Egyszerű

Piknik kosár buggyantott tojással

30 perc
|
1 adag
|
Olcsó
 Ludányi szerző profilképe

Ludányi

Hasonló receptek

Fehérmártás (sauce veloutée) recept
Recept
Bonyolult

Fehérmártás (sauce veloutée)

40 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Lovranits Miklós szerző profilképe

Lovranits Miklós

Friss receptek

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

3 különleges zabkása-variáció recept
Recept
Egyszerű

3 különleges zabkása-variáció

15 perc
|
1 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.