A vajat megolvasztjuk. A tojássárgájákat egy fém vagy üveg keverőtálba tesszük, és hozzáadunk 2 ek vizet, a sót és a borecetet, majd nem túl forró vízgőz fölé tesszük a tálat. (A tál alja ne érjen bele a forró vízbe!)
Kézi vagy gépi habverővel keverni kezdjük és folyamatosan verjük, amíg fakó sárgává nem válik. Néha ellenőrizzük, hogy a gőz, amiben áll ne legyen se túl hideg, mert akkor nem lesz elég kemény a mártás, se túl meleg, mert akkor összecsomósodik.
Lehúzzuk a tűzről, és folyamatos keverés mellett először cseppenként, majd kissé bátrabban hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ha a mártás nagyon keménynek tűnik, hozzáadunk egy evőkanál vizet.
A citromlével és a Cayenne-borssal ízesítjük, és ha szükséges, adunk hozzá még sót. Azonnal tálaljuk spárga vagy Benedict tojás mellé.
Megjegyzés
Ha a vendégek késnének, tálalásig tároljuk 40 fokos vízfürdőben vagy termoszban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.