A medvehagymát megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a medvehagymát, és pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen. Ezután felöntjük tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk ételízesítővel, majd pár perc alatt puhára főzzük.
Amikor a medvehagyma puhára főtt, megszórjuk a liszttel, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, majd kevergetve pár percig főzzük, hogy a mártás kellően besűrűsödjön.
Közben enyhén sós vízben puhára főzzük a megpucolt és felkockázott krumpli, majd leszűrjük és tálalásig melegen tartjuk. Pár darab tojást keményre főzünk, hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk.
Tálaláskor szedünk a tányérba medvehagymamártást, majd rákanalazzuk a főtt krumplit, ráhelyezzük a felszeletelt főtt tojás, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
A medvehagymaszezon idején kb. fél óra alatt az asztalra varázsolhatjuk ezt az egyszerű ételt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.