A besamelmártás elkészítéséhez a vajat felforrósítjuk. Belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor már habzik, hozzáadjuk a felforrósított tejet is, és gyorsan elkeverjük. 2 percig forraljuk.
Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
Besamelváltozatok:
Tej nélkül: a tejet helyettesítsük hús- vagy hallevessel.
Mustáros-tojásos: a besamelhez adjunk 3 főtt, összedarabolt tojássárgáját és 1 kávéskanál mustárt.
Sajtos: keverjünk a besamelhez 5 dkg reszelt sajtot.
Hagymás: a besamelhez adjunk 2 evőkanál apróra vágott újhagymát, egy csipet koriandert és 2 evőkanál tejszínt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.