A csirkemellet megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
A húst fűszerezzük sóval (esetleg csontléfűszerrel), fehér borssal, fokhagymaporral, egy kevés főzőborral, majd vizet és olajat öntünk rá, és kézzel alaposan átforgatjuk, lefedjük és pihentetjük.
Az illatos-omlós bundához a lisztet összekeverjük a keményítővel, szódabikarbónával, egy kevés sóval, fehér borssal és fokhagymaporral, valamint egy-két tojássárgájával, vízzel és olajjal, amíg palacsintaszerű, de annál picit sűrűbb masszát nem kapunk.
Egy serpenyőben hevíteni kezdjük az olajat. Vigyázzunk, ne legyen túl forró, mert a panír könnyen megég, miközben belül a hús nyers marad. Akkor jó az olaj hőmérséklete, ha belemártjuk egy fakanál vagy evőpálcika végét és körülötte az olaj picit habzani kezd.
A csirkemellcsíkokról felitatjuk a felesleges nedvességet, majd belemártjuk a masszába és rögtön süthetjük is. A panír fel fog puffadni, így folyamatosan forgatva addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. A kisült csirkemellcsíkokat papírtörlőre szedve hagyjuk pihenni.
Az illatos-omlós csirkéhez készíthetünk házi édes-savanyú szószt, amihez ketchupot, ecetet, cukrot, szójaszószt és vizet összekeverünk, majd serpenyőbe öntünk és alacsony lángon főzni kezdünk, legvégül egy kevés, vízben feloldott étkezési keményítővel besűrítjük a szószt.
A csirkét rizzsel és a szósszal tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az illatos-omlós csirke!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.