Alakbarát gyümölcs a legjobb édesítőszer: ezt használd, ha diéta alatt sütire vágysz
![](https://cdn.mindmegette.hu/2025/02/qLtXQnRyMwkUTkzC9coJT9ixdgzlAkB_VU5r_DRIHuY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzljYmYzMGExMjFjZDQ1NjY5MTU1NDA2MWM5OTc3NDZh.webp)
Annak ellenére, hogy a receptek általában tetemes mennyiségű cukor használatát írják elő, a legtöbb étel (igen, még a süteményekben is!) valójában jóval kevesebb édesítéssel is elkészíthető, anélkül, hogy az élvezeti értékén rontanánk. A sütik banánnal való édesítését már jól ismerjük, most hoztunk egy másik szuper tippet, amivel még finomabb lesz a desszerted.
A mesterségesen előállított finomított cukor helyett természetes alternatívákat is használhatunk az egészségünk érdekében. Nagyszerű választás a méz vagy a datolya és a banán is, de még több jótékony hatását élvezhetjük az almának.
Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs, ami egész évben könnyen hozzáférhető, így érdemes beépíteni a mindennapi étrendünkbe. Kiváló rostforrás, a héjában található vízben oldódó pektin segíti az emésztést, támogatja az emésztőrendszer egészségét. A rostok emellett hosszabb ideig eltelítenek, az alma ezért a fogyókúrázók számára is ideális választás. A gyümölcs gazdag flavonoidokban és antioxidánsokban, amelyek védenek a szabad gyökök káros hatásai ellen és hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. C-vitamin-tatalmával támogatja az immunrendszert is.
A gyümölcsöt többféleképpen is felhasználhatjuk, ha az ételek édesítése a célunk. Alapos tisztítás után lereszelve vagy pürésítve is tehetjük süteményekbe, turmixokba, a reggeli zabkásánkba, sőt, a salátákban is remek ízt és roppanós textúrát képvisel.
Még édesebb ízélményt ad az alma, ha nem nyersen, hanem sütve keverjük a sütibe. A sült alma elkészítése roppant egyszerű: kockákra vagy gerezdekre vágva betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és a gyümölcsdarabok méretétől függően 15-20 perc alatt puhára sütjük. Ezután igény szerint pürésíthetjük, vagy darabokban is tehetjük a sütibe. Kevert tésztás süteményekben, krémekben tökéletesen megállja a helyét.
Extra tipp: érdemes fahéjjal és/vagy kardamommal ízesíteni a gyümölcsöt, ezek a fűszerek ugyanis tovább növelik az édesség érzetét, és plusz ízélményt is garantálnak. De már egy csepp vaníliaaromával is természetes édes ízt varázsolhatunk bármilyen sütinek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.