Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Alapételek

Sült alma fahéjas habbal: a téli esték egyik kedvenc édessége

Nincs is jobb egy hideg téli estén, mint egy olyan desszert, ami finom, illatos és könnyen elkészíthető. A sült alma fahéjas-kardamomos habbal pont ilyen, amelynek ízvilága a gyermekkor meghitt pillanatait idézi fel.

Ez az illatos, könnyed desszert bármelyik étkezés tökéletes lezárása lehet, és mivel nem igényel különösebb előkészületet, így akár egy fárasztó nap után is gyorsan összedobhatod: amíg sül az alma, addig a fahéjas-kardamomos hab is elkészül. Már mutatjuk is a Vidék íze magazin kiváló desszertjét, ami az utolsó falatig elfogy majd.

Sült alma fahéjas-kardamomos habbal
A sült alma fahéjas-kardamomos habbal jól esik a hideg, téli estéken
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a Vidék íze magazin mennyei édessége, a sült alma fahéjas-kardamomos habbal!

Előkészítés: 20 perc

Sütés: 15 perc

1 adag: 290 kcal 

Hozzávalók: 

  • 4 nagy alma 
  • 2-3 evőkanál barna cukor 
  • fél kávéskanál őrölt fahéj 
  • 2 dkg vaj 
  • 2 evőkanál konyak 

A habhoz: 

  • 1 dl tejszín 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 15 dkg mascarpone 
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • fél kávéskanál őrölt kardamom 
  • cukorgyöngy a díszítéshez 

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk az almát, kiszedjük a csutkát, kockára vágjuk és kivajazott tepsibe rakjuk. Megszórjuk barna cukorral és fahéjjal, ha maradt egy kis vaj, rámorzsoljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Utána hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A hideg almakockákat poharakba adagoljuk, a felnőtteknek szánt desszert alapot meglocsolhatjuk egy kis konyakkal.  
  3. Kemény habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral. A mascarponét egy másik tálban kihabosítjuk az őrölt fahéjjal és a kardamommal, végül a két habot összevegyítjük.
  4. Sima csőrű habzsákba töltjük, és rányomjuk a sült alma tetejére. Végül cukorgyöngyökkel díszítjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.