Nincs is jobb egy hideg téli estén, mint egy olyan desszert, ami finom, illatos és könnyen elkészíthető. A sült alma fahéjas-kardamomos habbal pont ilyen, amelynek ízvilága a gyermekkor meghitt pillanatait idézi fel.
Ez az illatos, könnyed desszert bármelyik étkezés tökéletes lezárása lehet, és mivel nem igényel különösebb előkészületet, így akár egy fárasztó nap után is gyorsan összedobhatod: amíg sül az alma, addig a fahéjas-kardamomos hab is elkészül. Már mutatjuk is a Vidék íze magazin kiváló desszertjét, ami az utolsó falatig elfogy majd.
Így készül a Vidék íze magazin mennyei édessége, a sült alma fahéjas-kardamomos habbal!
Meghámozzuk az almát, kiszedjük a csutkát, kockára vágjuk és kivajazott tepsibe rakjuk. Megszórjuk barna cukorral és fahéjjal, ha maradt egy kis vaj, rámorzsoljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Utána hagyjuk teljesen kihűlni.
A hideg almakockákat poharakba adagoljuk, a felnőtteknek szánt desszert alapot meglocsolhatjuk egy kis konyakkal.
Kemény habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral. A mascarponét egy másik tálban kihabosítjuk az őrölt fahéjjal és a kardamommal, végül a két habot összevegyítjük.
Sima csőrű habzsákba töltjük, és rányomjuk a sült alma tetejére. Végül cukorgyöngyökkel díszítjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.