A kedvenc farsangi emlékem a fánkhoz kapcsolódik, és egyben vicces és tanulságos. Még általános iskolás voltam, amikor a jelmezes bulit szervezte a tanító néni, és megkérdezett bennünket, ki mit tud hozni a batyus összejövetelre. Nyilvánvalóan a szülőknek kellett elkészíteni az adott finomságot, így a mai napig nem jöttem rá, miért minket, gyerekeket kérdezett, de ha nem így lett volna, most egy mosolyra fakasztó emlékkel szegényebb lennék. No de visszatérve a bulira: én nagy boldogan vállaltam el – anyukám nevében – a fánkkészítést. Nem nehéz kitalálni, mi adta a helyzetkomikumot. Hogy, hogy nem, édesanyám nem tudott fánkot sütni. Szerencsére a nagymamám megmentett minket, így büszkén vihettem az iskolai farsangra egy hatalmas tálca gyönyörű szalagos fánkot. De szerintem akkor is jól jöttünk volna ki ebből a szituációból, ha ismertük volna a túrós fánkgombóc receptjét. Ez a változat ugyanis pofonegyszerű és villámgyors, az elkészítése gyerekjáték! Persze nem csak kezdők próbálkozhatnak vele, a rutinos háziasszonyok is hamar megszeretik majd. Íme, a recept!
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: kb. 280 kcal
(Forrás: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.