A megtisztított sárgarépát, hagymát és padlizsánt durvára kockázzuk, a kicsumázott csilipaprikákat finomra aprítjuk, a negyedelt kaliforniai paprikákat kicsumázás után hosszában vékony csíkokra metéljük, a megtisztított fokhagymagerezdeket kés pengéjével megroppantjuk.
Az előkészített répát, hagymát, padlizsánt és fokhagymát 4-5 ek felforrósított olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a balzsamecetet, valamint a zöldfűszereket, és lassú tűzön forraljuk 20 percig. Beletesszük a kaliforniai paprikát, és további 20 percig főzzük. A zöldfűszereket kiszedjük, végül a zöldségragut a cukorral és sóval, borssal ízesítjük.
A besamelhez a lisztet 2 ek felhevített olívaolajon zsemleszínűre pirítjuk, majd keverés közben apránként felöntjük az alaplével és a tejjel. Megsózzuk, megborsozzuk, pici szerecsendiót reszelünk bele, és mérsékelt tűzön főzzük kb. 15 percig. Közben időnként átkeverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 28 x 18 cm-es felfújtformát alaposan kikenünk olajjal. Az alján eloszlatunk egy kevés zöldséges ragut, beborítjuk tésztával, megkenjük besamellel, majd folytatjuk a rétegezést. Felülre besamellel megkent tészta kerüljön. A kétféle sajtot lereszeljük és összekeverjük. Végül a lasagnét egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük kb. 40 perc alatt. Tetszés szerint friss zöldfűszerrel díszítve tálalhatod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.