A vajat felolvasztjuk egy lábosban, beleszórjuk a lisztet, a szerecsendiót, a fehér borsot, ízlés szerint a sót, majd a zúzott vagy reszelt fokhagymákat. Lassan, fokozatosan hozzáöntjük a tejet (hogy ne csomósodjon), majd 1 dl vizet. Lassú tűzön még kb. 10 percig főzzük, közben kevergetjük.
A cukkiniket vékony karikákra szeleteljük. Egy hőálló tálat (kb. 23x31 cm) kikenünk vajjal vagy olajjal, lerakunk az aljába 3 lasagne lapot, rákanalazzuk a mártás harmadát, rátesszük a cukkinikarikákat, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, és meglocsoljuk a mártással. Ismét a lasagne lapok következnek, majd a cukkini, a sajt és a mártás. Így rétegezzük, a tetejét végül a mártással és a sajttal fejezzük be.
Előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Nagyon finom. Szárított és hűtött lasagne lapból is lehet csinálni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.