A lasagne elkészítéséhez kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Sóval, borssal ízesítjük. Ezután pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem elkészült, felengedjük a paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítjük, és jól összefőzzük.
Közben a vajat serpenyőben felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, és addig hevítjük, míg el nem kezd kifehéredni. Felengedjük a tejjel, sózzuk és nem túl sűrű besamel szószt főzünk belőle. Ha nagyon sűrű lenne, kevés tejjel higíthatjuk.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazunk. Az aljába teszünk kevés ragut, több besamelt, majd jön rá a lasagne tésztalap. Ismét a ragu, a besamel, a tészta váltakozva. A lényeg, hogy a lasagne tetejére kerüljön az utolsó adag ragu.
Megszórjuk reszelt sajttal, alufóliával letakarva, 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (amíg a tészta megpuhul, a sajt szépen megbarnul).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.