A paradicsomos rakott krumpli darált hússal elkészítéséhez a krumplit megmossuk, forrásban lévő vízben kb. 20 percig főzzük. A kétféle hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta, közben morzsásra törjük. Hozzáadjuk a hagymákat és megfonnyasszuk.
Előbb a sűrített, majd a passzírozott paradicsomot hozzákeverjük a húshoz és 5 percig forraljuk. Sózzuk és borsozzuk. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk, felkarikázzuk. A répát meghámozzuk, és a fagyasztott zöldbabbal együtt forrásban lévő sós vízben 8 percig főzzük. Leszűrjük, a répát felkarikázzuk.
A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat. Világos színűre pirítjuk rajta a lisztet. Apránként felöntjük 2,5 dl meleg vízzel és a tejszínnel, kevergetve csomómentes, sűrű mártássá főzzük. Közben hozzámorzsoljuk a leveskockát.
Egy sütőformát kivajazunk. Két darab krumplit félreteszünk. A többit felkarikázzuk és rétegezzük a darált hússal és a zöldségekkel. A végén meglocsoljuk a besamelmártással. A félretett krumplit ráreszeljük. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk, és rakottas tetejére rendezzük. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perig sütjük.
NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A PARADICSOMOS RAKOTT KRUMPLI DARÁLT HÚSSAL:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.