-
Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a lecsepegtetett, felaprított aszalt paradicsomot a meghámozott, átnyomott fokhagymával együtt. Azután kiszedjük, és félretesszük.
-
Az olívaolajat a serpenyőbe locsoljuk, felhevítjük, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felcsíkozott csirkemellet. Meghintjük egy kevés sóval és 1 csipet pirospaprikával.
-
A pennét forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint megfőzzük. Félreteszünk kb. 50 ml főzővizet, majd leszűrjük és lecsepegtetjük a tésztát.
-
A húscsíkokhoz keverjük az aszalt paradicsomos keveréket, a tejet, a tejszínt, a felkockázott sajtot, valamint a félretett főzővizet, ezután forgassuk bele a tésztát. Végül a bazsalikom lecsipkedett, felcsíkozott leveleivel és némi csilipehellyel ízesízjük. Forrón, néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá egy kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.