A kelkáposztát feldaraboljuk kisebb kockákra. Az újhagymát vékonyra szeljük, a szeletelt bacont először félbevágjuk, majd felcsíkozzuk.
Egy serpenyőben az olajon kevergetve elkezdjük sütni a bacont. Amikor már szép piros, kiszedjük a zsiradékból és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a felvágott újhagymát, majd üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott kelkáposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és a köménymaggal, és addig pároljuk, míg félpuhára fő.
Felöntjük a főzőtejszínnel, és addig főzzük, míg a káposzta teljesen megpuhul, szinte krémes állagú lesz.
A tésztát kifőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a káposztához. Ezután összekeverjük. Ha szükséges, közben ízesítsünk.
A buggyantott tojáshoz egy edényben felforralunk kb. 1 liter vizet, majd beleöntünk két teáskanál 10%-os ecetet.
A tojást egyesével óvatosan beleütjük egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) beleöntjük a forrásban lévő, örvénylő vízbe. (Mielőtt beleöntenénk a tojást, kanállal örvényt keverünk a vízbe.)
Mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízben főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével kiemeljük a vízből, és hagyjuk lecsepegni.
Megjegyzés
Tálaláskor szedjük az elkészült tésztát tányérba, szórjuk meg a pirosra sütött baconnel, helyezzük rá a buggyantott tojást, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.