A tésztát sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. A bacont és a szárított paradicsomot csíkokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk.
A paradicsomokat néhány percre forrásba lévő vízbe tesszük, majd eltávolítjuk a héját. Cikkekre vágjuk és összeturmixoljuk az olívaolajjal, sóval, borssal, oregánóval és a bazsalikommal.
Egy hőálló tálba szétterítjük a tésztát, ráöntjük a paradicsommártást, rászórjuk a pirított baconos-paradicsomot és megszórjuk reszelt sajttal.
A tetejére paradicsomkarikákart teszünk, majd előmelegített sütőben 210 fokon kb. 15 perc alatt kszre sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a paradicsomos rakott tészta
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.