Egy fazékban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott rozmaringot és a babérlevelet, kb. 2 percig főzzük.
Ezután beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, a kockára vágott répát és a zellert, majd pár percig dinszteljük, amíg a hagyma átlátszó lesz.
Hozzáadjuk a babot, és a paradicsomszószt, alaposan összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Lefedjük, és 15 percig főzzük.
Végül hozzáadjuk a mángoldot és a hajdinát is, hozzáöntünk még annyi folyadékot, hogy 5 cm-re ellepje, és félig lefedve addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.
Nézd meg videón, hogyan készül a minestrone leves mentesen
Megjegyzés
A hajdinával gazdagított minestrone levest a gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.