A menzás piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a liszteket és a sütőport. Pár csepp citromlevet is adunk hozzá.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a lisztes masszához keverjük.
Az elkészült piskótatésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe, sütőlemezre öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig, tűpróbáig sütjük.
A csokiöntet elkészítéséhez lábosban a tejet megmelegítjük. Beleszórjuk a pudingport és habverő segítségével – állandó keverés mellett – csomómentesen elkeverjük. Közben hozzáadjuk a kakaóport és ízlés szerinti mennyiségű nádcukrot, vagy bármilyen más édesítőt. Néhány perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha kellően sűrű.
A megsült piskótát kivesszük a sütőből, rácson hagyjuk kihűlni. Kockára vágjuk és a csokiöntettel meglocsolva tálaljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a menzás piskóta csokiöntettel:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.