A zabpehelyliszt gazdag B- és E-vitaminokban, ásványi anyagokban is. Támogatja az emésztőrendszer működését, a gyulladási folyamatok csökkentésében is fontos szerepet játszik. Különösen magas a fehérjetartalma, így a vegetáriánus, vegan étrend kifejezetten fontos alapanyaga. A zabpehelyből készített zabkása különösen kedvelt reggeli étel.
Nagyon sokféleképpen használható a zabpehelyliszt, amelyet magunk is könnyedén elkészíthetünk, ha a zabpelyhet ledaráljuk.
A gluténmentes diétába is könnyedén beilleszthető, ám az allergén információt minden esetben meg kell nézni a csomagoláson, mert a "szennyezett" termékek tartalmazhatnak glutént.
Sütemények, palacsinták, brownie-k, kekszek, de még mézeskalács is süthető belőle. Panírként szintén kiváló, ahogyan főételekbe is tehetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.