A zabpelyhes-almás muffin elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgákat összekeverjük a sóval, cukorral, kókuszolajjal, tejjel, sütőpor és zabpehelyliszttel, illetve a lereszelt almával, valamint a vaníliával. (Figyeljünk rá, hogy a reszelt almából a felhasználás előtt kinyomkodjuk a levét!)
A fehérjehabot finoman a tésztába forgatjuk, majd muffinpapírral bélelt muffinsütőbe töltjük.
A fehércsokis mascarpone krémhez a fehércsokoládét megolvasztjuk. A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a vaníliával. Az olvasztott csokit is a mascarponéba keverjük.
Habzsákba töltjük a krémet és az elkészült muffinok tetejére nyomjuk. A muffinokat szárított almaszirommal díszíthetjük.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a zabpelyhes almás muffin
Megjegyzés
A megadott mennyiségből 12 db almás muffin süthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.