Az epres-zabpelyhes sütemény elkészítéséhez egy nagyobb tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot, a fahéjat és a sót. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb marékkal félreteszünk belőle, a többit egy sütőpapírral kibélelt tepsiben eloszlatjuk, és lenyomkodjuk alaposan.
A feldarabolt eper felét ráöntjük, megszórjuk a keményítővel, meglocsoljuk egy kevés citromlével és megszórjuk vékonyan 1 ek cukorral. Erre jöhet az eper másik fele, majd megszórjuk a maradék cukorral, és rámorzsoljuk a félretett tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, vagy amíg a süti teteje ropogósra nem sül. Mielőtt felvágnánk, mindenképp hűtsük ki jól, akár egy éjszakán át is állhat a hűtőben. Csak ezután lehet szépen szeletelni.
Nézd meg videón, hogy készül az epres-zabpelyhes sütemény:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.