Az epres-zabpelyhes alagút elkészítéséhez a túrót összekeverjük a porcukorral, a joghurttal, a vaníliás cukorral, a citrom lereszelt héjával, a sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.
A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin. Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig.
Közben a habtejszínt keményre felverjük. A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk, és összekeverjük.
Az egészet folpackkal bélelt formába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Majd felszeleteljük, tálcára tesszük, és eperrel ízlés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.