Az epres-pudingos piskóta tésztájához a pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük egy lábasban. Hozzáöntjük a maradék tejet is, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
Az epreket megmossuk, eltávolítjuk a szárat és félbevágjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Ezután két adagban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd egy fakanállal szép egyenletesen beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 30x25 cm-s tepsibe önjük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. Az epreket vágott felükkel lefelé elosztjuk a pudingos tésztán. Kicsit bele is nyomhatjuk őket.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Meghinthetjük porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.
Nézd meg videón, milyen egyszerűen készül az epres pugingos piskóta
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.