- A sárgabaracklekváros piskótatekercs tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval és egy pár csepp citromlével kemény habbá verjük, miközben kanalanként hozzáadjuk a cukrot.
- A tojásokat egyenként hozzáadjuk a tojásfehérjéhez, tovább verjük habverővel, majd gumilapátra vagy kanálra váltunk, és apránként hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan összeforgatjuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.
- A piskótát nedvesített, liszttel meghintett konyharuhára fordítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a lekvárral, és visszatekerjük. Porcukorral meghintjük, majd felszeleteljük, és vaníliasodóval tálaljuk.
Nézd meg videón, hogy készül a baracklekváros piskótatekercs