A piskótatekercshez első lépésként a tojások sárgáját és fehérjét kettéválasztjuk.
A sárgáját habverővel elkeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzászitáljuk a cukorral és a vízzel elkevert tojáshoz és egy spatulával, vagy fakanállal csomómentesre keverjük.
A tojás fehérjét és egy csipet sót jó kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tészta többi részéhez.
Egy 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát, szépen elsimítjuk.
A piskótát 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A piskótát lehúzzuk a sütőpapírról és egy nedves konyharuhával még melegen feltekerjük.
Ha kihűlt a piskóta kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, és ismét feltekerjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.