A Duna-hullám elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 22 × 30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgáját az átszitált porcukorral egy kézi robotgép segítségével fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk a puha vajat és a narancs lereszelt héját és kifacsart levét is. Tovább habosítjuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd óvatosan hozzáforgatjuk a vajas keverékhez.
A tojásfehérjéket laza habbá verjük, és két részletben a lisztes masszához adjuk.
A tészta felét az előkészített tepsibe öntjük. A másik feléhez óvatosan hozzáforgatjuk az átszitált kakaóport, és a sárga piskóta tetejére simítjuk. Villával örvényeket rajzolunk a tésztába, hogy szép hullámos legyen.
A tészta tetejét megszórjuk meggyel, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.
A krémhez a tejet forrásig melegítjük egy lábasban. A kétféle pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és kevés meleg tejjel.
Folyamatos keverés közben a forró tejhez adjuk a kikevert pudingot, és sűrűre főzzük. Átöntjük egy tálba, és a krém (nem a tál) tetejére frissen tartó fóliát simítunk, hogy ne bőrösödjön be. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Míg hűl a puding, kihabosítjuk a puha vajat a porcukorral, majd a pudinghoz adjuk, és kézi robotgéppel teljesen csomómentesre keverjük.
A krémet egyenletesen elosztjuk a piskótán, egyenesre simítjuk a tetejét, és a süteményt a hűtőbe tesszük.
A csokimázhoz az apróra tört/vágott étcsokit gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, és a krém tetejére simítjuk. Villával hullámokat rajzolunk a csokimázba.
Visszatesszük a hűtőbe, míg megköt a csoki, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.