A tészta alapanyagait összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, és egyenként folpakba csomagolva pihentetjük őket egy órát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A pihentetett tésztagombócokat egyenként 30 × 30 cm-es négyzetlapokká nyújtjuk, és szép zsemleszínűre sütjük őket az előmelegített sütőben, szilikonos sütőpapírral letakart tepsi hátoldalán.
A kisült lapokból kettő félreteszünk hűlni, de még melegen leszélezzük őket, úgy, hogy két pontosan egyforma lapot kapjunk.
A harmadik lapot apróra törjük, és a vaníliás cukorral ízesített tejbe keverjük.
Hozzáadjuk a rumot, a lekvárt, a kakaóport és a porcukorral kihabosított vajat, majd alaposan krémessé keverjük ezt a masszát.
Az egyik lapot egy tálcára vagy vágódeszkára tesszük, megkenjük a kakaós-rumos krémmel, és rátesszük a másik lapot. Kissé le is nyomhatjuk egy másik vágódeszkával, azután a hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
Egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére, és ráreszeljük az étcsokit.
Legalább egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe, hogy a lapok megpuhuljanak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.