Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Körtés-pudingos pite recept
recept
Egyszerű
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Körtés-pudingos pite

60 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 08. 15.
Frissítve: 2024. 10. 10.

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba szórjuk a lisztet, a porcukrot, egy csipet sót, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a tojást, a tejfölt és a sütőport. Gyors, morzsoló mozdulatokkal elkeverjük a vajat a lisztes keverékkel, és az egészből tésztát gyúrunk. Ha esetleg nedves a tészta, kevés lisztet adjunk még hozzá. Mindenképpen dolgozzunk gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon el. A tésztát folpakba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük pihenni, hogy a vaj visszahűljön.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Egy keverőtálba rakjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és jól elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, ezt is elkeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport is. Jó alaposan összekeverjük, hogy a pudingpor feloldódjon, majd felhasználásig félretesszük.
  3. A körtét megmossuk, meghámozzuk, a magházat és a szárát eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, és 2-3 centis darabokra aprítjuk, majd egy tálba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, fűszerezzük fahéjjal és kardamomommal, majd felhasználásig ezt is félretesszük.
  4. Előveszünk egy 24 centiméteres torta- vagy piteformát, az aljára sütőpapírt helyezünk. A lehűlt tésztát kicsomagoljuk, a tortaformába rakjuk, és kézzel elegyengetjük a formában úgy, hogy egyenletes, szép kört kapjunk, és pereme is legyen. (Ezt a műveletet nyújtófával is elvégezhetjük, úgy, hogy 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk a tésztát, majd a nyújtófára feltekerve a formába igazítjuk.)
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pitealapot villával megszurkáljuk, sütőpapírt helyezünk rá, majd sütőgyöngyöt, vagy ha nincsen, szárazbabot, lencsét vagy rizst. Erre azért van szükség, hogy az elősütés során a pite oldala ne boruljon be, és a közepe ne emelkedjen fel. A tésztát a sütőbe rakjuk 10 percre, azután kivesszük, eltávolítjuk a nehezéket a sütőpapírral együtt, és hagyjuk langyosra hűlni.
  6. Az elősütött pitealapot megkenjük a baracklekvárral. Ha a lekvárt egyenletesen eloszlatjuk, a pite alján betömjük a villával okozott lukakat, így nem folyik ki majd a sodó, emellett kiváló ízt ad majd a pitének. A lekváros felületre kanalazzuk a körtedarabokat, majd az egészet felöntjük annyi sodóval, amennyi még nem teljesen lepi el a körtét.
  7. A tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával, és a sütőbe rakjuk kb. 30 percre, amíg a töltelék megszilárdul, és a teteje enyhén pirosra sül. Az elkészült pitét hagyjuk langyosra hűlni, ezután szeleteljük. Igazi nyár végi, ősz eleji könnyű desszert, csodás fűszeres ízekkel. Egyszerűen kihagyhatatlan.

Nézd meg videón is, hogyan készül a körtés-pudingos pite:

 

Recept értékelése

Ajánljuk még

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

Bögrés mézeskalács
Recept
Egyszerű

Bögrés mézeskalács

25 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Női szeszély, ahogy a nagymamám készíti
Recept
Mester

Női szeszély, ahogy a nagymamám készíti

50 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Darázsfészek
Recept
Rafinált

Darázsfészek

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Forró csoki
Recept
Egyszerű

Forró csoki

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Búrkifli
Recept
Rafinált

Búrkifli

75 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Méteres kalács másképp
Recept
Mester

Méteres kalács másképp

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Darázsfészek recept
Recept
Rafinált

Darázsfészek

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Matcha teás tiramisu recept
Recept
Rafinált

Matcha teás tiramisu

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Rákóczi-túrós pite recept
Recept
Mester

Rákóczi-túrós pite

120 perc
|
16 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös-sajtkrémes kockasüti  recept
Recept
Mester

Sütőtökös-sajtkrémes kockasüti

80 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás krémes recept
Recept
Rafinált

Almás krémes

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

3 különleges zabkása-variáció recept
Recept
Egyszerű

3 különleges zabkása-variáció

15 perc
|
1 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.