A langyos tejben elkeverünk 1 tk porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni kb. 10 perc alatt.
A robotgép üstjébe kimérjük a lisztet, a porcukrot, a tojássárgáját és hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet. Dagasztópálcával elkezdjük összedolgozni, ekkor hozzáöntjük a vajat is. Ha szépen kidagasztotta a gép, kis olajjal megkenegetjük a tetejét és az üst szélét, majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 40 perc alatt.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük, majd egy lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal együtt. Pici vízzel összefőzzük, de a szilva ne essen szét teljesen.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tepsi méretére és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetején eloszlatjuk a szilvát a levével együtt, megszórjuk a porcukorral kikevert darált mákkal, és a 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-40 percre.
Az elkészült mákos szilvás lepényt porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.
NÉZzétek meg videón, hogyan készül A MÁKOS SZILVÁS LEPÉNY!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.