Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Fahéj

Receptek fahéj hozzávalóval

Leírás

A fahéj egy mennyei aromájú fűszer, amit megannyi süteményhez fel lehet használni, nem hiába olyan népszerű háziasszonyok, nagymamák körében. Egyszerre édeskés, fanyar, kissé csípős, és különleges illatú fűszert. A fahéjat nem véletlenül nevezik úgy, ahogy, hanem mert tényleg a ceyloni, illetve kínai fahéjfa kérgéből nyerik. A ceyloni fahéjfa Srí Lankán és India déli részén honos, a kínai fahéjfa pedig Kínában, Mianmarban, valamint Vietnám déli részén. 

A fahéj igazi szezonja karácsony környékén van, amikor sorra készülnek otthon a finomabbnál finomabb karácsonyi fahéjas sütemények, melyek mennyei illata az egész lakást ellepi. De a többi évszakban is érdemes tartani otthon fahéjat, nemcsak jótékony hatásai miatt, hanem mert befőzéshez, gyümölcslevesekhez, különleges húsételekhez is remekül passzol. 

Mikor vedd?

Amikor szükséged van rá, egész évben kapható. Karácsony előtt mindenképpen tárazz be fahéjból!

Hogyan tárold?

Száraz, hűvös helyen - fűszereid között a spájzban, vagy kamrában.
Tápérték(100 g)
247 kcal Energia
1.2 g Zsír
27.5 g Szénhidrát
4 g Fehérje
Fahéj receptek (2372 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.