A szilvamártás elkészítéséhez a szilvákat a lereszelt narancshéjjal és a fűszerekkel elkevert vörösborban lassan gyöngyöztetve puhára főzzük. Az étkezési keményítőt csomómentesen hozzákeverjük, a négy evőkanál vörösborral fellazítjuk és kevergetés közben újra forraljuk.
A császármorzsa elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a sóval kézi habverővel fehéredésig keverjük, habosítjuk. Majd a tejet és a lisztet kis adagokban hozzákeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tojássárgájás masszába forgatjuk.
A grillt 180-200 fokos indirekt hőre melegítjük.
Egy serpenyőben a vajat felhevítjük a szezámmagot hozzákeverjük, a tésztát beleöntjük és az indirekt zónában fedő alatt 15-20 percig grillezzük, amíg az alja enyhén megbarnul. Közben egyszer megfordítjuk és darabokra vágjuk egy fakanállal.
Kevés porcukorral beszórjuk, és addig keverjük, amíg a cukor megkaramellizálódik a serpenyőben.
Tányérokra szedjük, porcukorral megszórva a csilis szilvamártással tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A CSÁSZÁRMORZSA CSILIS SZILVAMÁRTÁSSAL
Megjegyzés
Természetesen grill helyett hagyományos főzőlapon is elkészíthetjük a császármorzsát a leírás szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.