A kaliforniai paprikákat forró grillsütőben megsütjük. Mindet hűtőtasakba tesszük, és hagyjuk kissé hűlni. Ezután meghámozzuk őket, és a húsukat felaprítjuk.
A borecettel lábosba tesszük a paprikát a meghámozott, finomra vágott hagymával, almával, a kimagozott, felaprított csilivel, a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt. 6 dl vízzel felöntjük, közepes lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőfokot, és 30-40 percig főzzük.
A babérlevelet és a kakukkfüvet eltávolítjuk, a keveréket botmixerrel pürésítjük, végül leszűrjük.
A leszűrt paprikalét lábosba öntjük, beleszórjuk a cukrot, majd megsózzuk és megborsozzuk. Kis lángon 45-60 percig főzzük. Akkor jó, ha kissé besűrűsödik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.