A hagymát megpucoljuk, közepes kockákra vágjuk, majd kb. fél órára langyos, sós vízbe tesszük.
A kukoricalisztet összekeverjük a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával és az őrölt csilivel, majd apránként hozzákeverjük a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A hagymát alaposan lecsepegtetjük, majd a masszához keverjük.
Egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat hevítünk, majd evőkanálnyi halmokat teszünk bele a hagymás masszából. Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra sütjük. (Közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön.)
Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, egy papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Mártogatóssal vagy tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés
Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.