A sütőt előmelegítjük 200-220 fokra. Egy tepsire sütőpapírt rakunk, erre helyezzük a megmosott, megtörölt padlizsánokat. Ha nem akarjuk, hogy sütés közben szétrobbanjon, szurkáljuk meg 1-2 helyen a felületüket. Ezután tegyük a sütőbe nagyjából 45-50 percre, amíg a padlizsán héja megfeketedik. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd kézzel távolítsuk el héját és a szárát is.
A sült padlizsánhúst egy késes aprítóba tesszük, majd sózzuk, fűszerezzük füstölt paprikával, római köménnyel, fokhagymával. Hozzáadjuk a tahinit, a petrezselyem felét, és végül citromlevet facsarunk hozzá. Ezután a késes aprítóval homogén krémmé pépesítjük.
Az elkészült padlizsánkrémet megkóstoljuk, ha szükséges, még fűszerezhetjük, egy kis tálba kanalazzuk, majd meglocsoljuk kevés extraszűz olívaolajjal, megszórjuk gránátalmával, és aprított petrezselyemmel.
Nézd meg videón, hogyan készül a baba ganoush, az arab padlizsánkrém!
Megjegyzés
Ha szereted a keleti ízeket és a padlizsánt, imádni fogod ezt az egyszerűen elkészíthető, klasszikus arab padlizsánkrémet. A vegetáriánusok egyenesen odáig lesznek érte.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.