A koriandermagot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük, majd átöntjük egy mozsárba, és alaposan összetörjük.
A kukoricát beleöntjük egy szűrőbe, majd hagyjuk alaposan lecsepegni. A vöröshagymát, és a fokhagymát megpucoljuk, majd finoma aprítjuk. A vajat és az olívaolajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva megszórjuk a liszttel, és alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, a tejjel, és a tejszínnel.
Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk az előzőleg megpörkölt, és összetört koriandert, a chili karikákat, az ételízesítőt, és kb. 10 percig főzzük.
Beleöntjük a levesbe a csilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve 2-3 percig főzzük. (Figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfő.)
Megjegyzés
Tálalás előtt merjük a levest tányérba, szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk. Az előzőleg megpörkölt koriandermagtól pedig különösen finom ízt adhatunk a levesünkhöz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.