A tejszínes meggyleves elkészítéséhez a meggybefőttet egy edénybe szűrjük, a meggyet félretesszük.
A befőtt levét egy fazékba öntjük, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, a fahéjat és a szegfűszeget, majd összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és tovább forraljuk.
A tejszínes alapba tesszük a meggyet, elkeverjük, és pár percig főzzük, hogy a gyümölcs is átvegye a fűszeres ízt.
Ha nem elég sűrű a levesünk, akkor 1-2 teáskanálnyi, kevés hideg vízben feloldott kukoricakeményítővel sűríthetünk rajta.
Mindmegette tipp: A meggyleves receptjét készíthetitek friss és fagyasztott meggyből is. Ez esetben a befőtt leve helyett még 3-4 dl vizet használjatok.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a tejszínes meggyleves:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.