A kétsajtos rakott cukkinielkészítéséhez a cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit, majd felkarikázzuk. Félreteszünk néhány karikát a díszítéshez.
A cukkinikat 2 ek felforrósított olajban, a felaprított petrezselyemmel és a kakukkfűvel együtt 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd pároljuk további 2 percet. Ezután leszűrjük.
Villával felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet és a lereszelt ementáli sajt felét, végül a tejet és a tejszínt. A keveréket sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Kivajazott üvegtálba rétegesen lerakjuk a cukkiniszeleteket, majd rá a felszeletelt mozzarellát. Ráöntjük a tojásos keverék felét, és ismételjük a folyamatot.
A rakott cukkini tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd feldíszítjük a félretett cukkinikarikákkal.
180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük, vagy amíg a teteje szép aranyszínű lesz.
NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KÉTSAJTOS RAKOTT CUKKINI:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.