A tejszínes-gombás csirkeraguhoz kevés olajon lepirítjuk a felkockázott csirkemellet. Addig sütjük, amíg el nem fő az összes lé és kis színt nem kap a hús, majd kiszedjük a serpenyőből.
A visszamaradt olajhoz öntünk még egy keveset és dinsztelni kezdjük a kockázott vöröshagymát. Sózzuk, pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a szeletelt gombát, tovább dinszteljük, amíg a gomba levet nem ereszt és össze nem esik.
A megpuhult hagymás-gombás keverékhez öntjük a fehérbort, pár percig főzzük. Visszaöntjük az előzőleg lepirított csirkemellkockákat, átforgatjuk és rászórjuk a lisztet. Ezzel is összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és apránként a vizet. Sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon kevergetve főzzük. Ízlés szerint vágott petrezselyemmel ízesítjük.
A tejszínes-gombás csirkét párolt rizzsel, főtt tésztával vagy akár zsemlegombóccal is kínálhatjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a tejszínes-gombás csirkeragu!
Megjegyzés
Bármilyen gombával készíthetjük, sőt akár üvegben vagy konzervben árult vegyes gombakeveréket is használhatunk, csak még pikánsabb lesz az étel íze.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.