A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük. A szárakat meghámozzuk, felaprítjuk.
A vajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat és -szárakat, majd néhány percig együtt pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, felforraljuk, azután közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük. A főzési idő felénél kiszedünk néhány brokkolirózsát, és félretesszük azokat. Végül botmixerrel pürésítjük a levest.
A tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel, majd a levesbe csorgatjuk, és 1-2 percig forraljuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, ezután beleforgatjuk a félretett brokkolirózsákat. Végül tányérokba merjük, és azonnal tálaljuk. Pirított kenyérkocka illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.